top of page
  • Writer's pictureRita Treimuth

Kuidas ajutiselt juhti "paljundada"?

Updated: Mar 5, 2021

Ja seda ima värbamata või tiksuvate töötundide arvu muutmata?

Aga just samamoodi nagu lisades täiendavat võimekust ning mälumahtu arvutile - ostes jõudlust juurde.


Mingil hetkel tunned, et Sind peaks olema mitu või päevas rohkem tunde, et jõuda ära teha kõik vajalik. See on olukord, kus midagi ära delegeerida ega juhte juurde värvata ei saa. Juht ise teha ei jaksa, sest lõputult tööpäevi pikendada kahjustab tervist.

Enim kannatavad tavaliselt just strateegilise tähtsusega ja tulevikku muutvad, kuid samas aega ja keskendumist nõudvad teemad.


Juhid tunnetavad alati ka kõige kiiremas töökeerises laias laastus ära, mida ja miks on vaja muuta ning oskaksid seda teha. Kahjuks läheb aga kogu nende aur olemasolevate ülesannete lahendamise ja sagenevate „tulekahjude“ kustutamise peale ära. Tiimiliikmed on samuti rabelemisest kurnatud ja väsimus udustab visiooni.

 

Renditud aju annab juhile ajutise lisajõudluse - et täna kustutada ja homme juba vältida töiseid "tulekahjusid".

Kui tiimi laiendada ei plaani, siis välise eksperdi pardale võtmine tekitab juhile võimaluse teha sama ajaga rohkem ära.


Juhil on nüüd võimalik mingi tükk oma peas keerlevast strateegiast ja ülesannete tohuvabohust „välja tõsta“. Väline ekspert võtab selle üle, keskendudes ainult sellele tükile. Ta harutab teema pulkadeks lahti ning toodab soovitud lahenduse lauale. Just nii nagu juht ise seda teeks, kui ta vaid aega saaks.


Päris 1+1 lahendusena see siiski ei toimi, sest mingi aeg on alati vajalik ka eksperdi rajal hoidmiseks, kuid saadava kasuga võrreldes on see marginaalne. Kuna ajutist eksperti muude teemadega ei tülitata ning ta toimetab ülejäänud organisatsioonist sõltumatult, siis on ta vastavalt kiirem ja tootlikum, kui juht ise oma tavaolukorras olla saab.


Just siis kui vaja, nii suures mahus ja nii kauaks ajaks, kui vaja! Küsi, kuidas saada sellist täiendavat jõudlust?


35 views
bottom of page